Šta je NETEYE?

Reč je o mrežnom video snimaču (NVR) koga odlikuju vrhunske performanse. Dizajniran je za takmičenje u tržišnoj utakmici uređaja visoke klase. Namenjen za 24/7 rad u svim sistemima video nadzora. Preinstaliran i posebno optimizovan za rad sa Milestone Xprotect video menadžment softverom.

  • Dokazan i proveren kvalitet – NETEYE je proizveden u skladu sa najvišim proizvođačkim standardima. Kvalitet i postojanost NETEYE uređaja potvrđuje i podatak da je u Srbiji od 2006. instalirano preko 2000 uređaja u okviru manjih, većih i kritičnih instalacija.

  • Testiran i verifikovan – nije dovoljno samo utvrditi kvalitet komponenti, bilo je neophodno proveriti performanse uređaja, kao i njegovu kompatibilnost sa video menadžment softverom. Najbolji dokaz o verodostojnosti performansi je sertifikat proizvođača Milestone XProtect VMS-a.

Zašto kombinacija NETEYE i Milestone?

Postoje dva osnovna razloga za ovakvu odluku:

  • Multi vendor solucija – Milestone kao vodeći svetski VMS-a podržava preko 8000 uređaja putem drajvera pisanih za te uređaje, a podrazumevaju se i ONVIF kompatibilnost. Na ovaj način korisnici nisu nikako ograničeni na određeni brend kamera ili enkodera.

  • Otvorena platforma – Alati za razvoj aplikacija (SDK), koji su svima javno dostupni ukidaju granice integracije i ograničenja zatvorenih sistema.

Zašto baš NETEYE?

  • Garantovana isporuka u roku od sedam dana –  iako proizvodnja NVR uređaja ide po principu build-to-order tj. svaki uređaj se posebno proizvodi, preinstalira, personalizuje i temeljno testira.

  • Servis u roku od 24 sata – svaki uređaj će biti servisiran i operativan u roku od 24 časa. Ukoliko nismo u stanju da ispunimo navedeni rok, korisnik besplatno dobija uređaj kao zamenu za onaj koji se servisira, dok se ne popravi neispravan uređaj.

  • Napredne opcije podrške – on-site podrška i puštanje sistema u rad nisu besplatne usluge, ali su zato visoko profesionalne.

  • Sigurnost podataka – sa NETEYE uređajima mozete biti sigurni da su vaši podaci zaštićeni, kako od neovlašćenog pristupa tako i od unutrašnjih zloupotreba jer imate uvid u to ko je sve i kada pristupao podacima.

NETEYE NSP

Razvojni NETEYE tim je, na osnovu iskustva sa Milestone XProtect VMS platformom, razvio integraciju između komponenti NETEYE hardvera i Milestone XProtect softvera – NSP.  Nadgledaju se hardverska stanja komponenti (temperatura procesora, sistema, ventilatora, napona, napajanja …) a integracija putem NETEYE plug-in za Milestone vam omogućava da kreirate alarme i pravila zasnovana na NETEYE događajima.

Integracioni plug-in omogućava praćenje hardverskih komponenti NETEYE mrežnih video uređaja i takođe implementira 5 grupa događaja i 8 događaja koje korisnik može koristiti za kreiranje alarma ili pravila u Milestone-u.

NSP dodatak je dostupan na čitavoj paleti uređaja NETEYE, uključujući i radne stanice.

Kada NETEYE NSP radi u pozadini, možete biti sigurni da je vaš Neteye uređaj radi besprekorno, a u slučaju bilo kakvih kvarova na nekoj hardverskoj komponenti, bićete odmah obavešteni.

NETEYE RECOVERY

U modernom dobu digitalnih podataka, pravljenje rezervne kopije podataka je neophodno. Nažalost iz našeg iskustva, zbog mnogih razloga, mnogi sistemi video nadzora nemaju rezervnu kopiju svih podešavanja. Budući da IP sistemi za video nadzor mogu biti ogromni, nedostatak rezervnih kopija znači dane dodatnog rada tokom procesa oporavka sistema jer se posao mora obavljati ručno.

Kao proizvođač NVR uređaja još od daleke 2006. izdvojili smo problem sa rezervnim kopijama kao jedan od najvećih. Neteye Recovery pack rešava ovaj ozbiljan problem uklanjanjem potrebe da korisnici prave Milestone rezervne kopije.

U svakom NETEYE uređaju nalazi se dodatni medij za skladištenje rezervne kopije podešavanja. Nakon instalacije Milestone XProtect softvera, automatski se pokreće postupak kreiranja rezervne kopije baze i podešavanja i automatsko kopiranje počinje da radi na dnevnoj bazi. Najznačajniji delovi Milestone instalacije su uključeni u rezervnu kopiju na ugrađenom mediju (očigledno ne i snimljeni video materijala). U slučaju kvara sistema, oporavak sistema može se obaviti za nekoliko minuta.

TRUE performanse
TRUE Storage

PERFORMANSE

Da li ste ikada kupili NVR deklarisan za 30 kamera bez detaljne specifikacije video strimova koje podržava? I kada povežete 30 kamera, ceo sistem ne radi očekivano.

NETEYE NVR uređaji su dobili verifikaciju od strane proizvođača Milestone XProtect softvera za različite brojeve kamera. Zahvaljujući NETEYE optimizaciji hardvera i softvera, a na osnovu dugogodišnjeg iskustvu sa integratorima i krajnjim kupcima, stvorili smo NVR koji prevazilazi Milestone verifikovani broj kamera. I to mnogo.

Sa svakim NETEYE NVR-om možete skoro udvostručiti verifikovani broj kamera.

STORAGE

Izračunali smo sve bitove i bajtove koji se odnose na izračunavanje kapaciteta koje proizvođač HDD-a navodi kao i Milestone potreban operativni HDD prostor (ovaj prostor nije na raspolaganju za snimanje).

Uzeli smo ovaj rezultat i oduzeli ga od jednostavnog proračuna skladišta (4TB x 4TB = 16TB? – ne baš) i dobili smo stvarnu vrednost iskoristivog prostora za skladištenje na koju se možete osloniti.

Sada možete precizno izračunati svoje potrebe za skladištenje videa.

NETEYE – Milestone Gold Technology Partner

Verifikacija NETEYE uređaja osigurava da će sistemi video nadzora dizajnirani sa bilo kojim verifikovanim NETEYE uređajem u kombinaciji sa Milestone XProtect® softverom moći da obradi zadate količine video materijala i da će biti u skladu sa serverskim preporukama Milestone-a. NETEYE uređaje su verifikovali inženjeri iz kompanije Milestone.

Svi NETEYE uređaji testirani su koristeći najnoviju verziju Milestone XProtect Corporate.

U NETEYE razvojnoj laboratoriji se vrše kontinualna testiranja i unapređenja. Kao dokaz posvećenosti i kvaliteta Milestone je proglasio NETEYE za Milestone GOLD Technology Partnera.

IP VIDEO novosti

Registrujte se za prijem novosti iz sveta IP video nadzora